Advertentie

dinsdag 16 september 2014

Oktoberfest München maar ook in Keulen, Xanten en Münster in Duitsland

Oktoberfest een echte Duitse traditie dit jaar vanaf 20 september twee weken lang feest. München staat in het teken van bier, folkloristische tradities, Bratwurst, Kartoffelsalat en Duitse schlagers.

Munchen stroomt tijdens deze periode wel vol met toeristen en de bezoekers aantallen lopen nog ieder jaar op. Heel Europa komt feesten in München.

Oktoberfest 2014 Munchen Duitsland

Veel bezoekers oktoberfest München 
Ook andere Duitse steden doen mee aan deze traditie en ook hier wordt uitbundig feest gevierd, maar meestal wel met minder massaal. Ook in Keulen, Xanten en Münster kun je helemaal los gaan en is het wat rustiger.

TIPS OKTOBER FEST KEULEN;

Oktoberfest van 19 september tot 4 oktober 2014 in een grote tent bij het Südstadion. Muziek, bier, worst en gebrat dus dat komt wel goed.

Als je dan toch in Keulen bent bezoek de Kolner Dom, ga naar het Shokoladenmuseum en bezoek eens een kasteel Augustusburg of Falkenlust. Kortom ook in Keulen prima feesten.

TIPS OKTOBER FEST Xanten:


Oktoberfest in Xanten van 2 tot 26 oktober 2014 op de Xantener Sudsee Wiesn. Ook hier een echt bierfeest met veel muziek en alles wat erbij hoort.

Winterland Kalkar kun je hier ook bezoeken of het Archeologiepark over de Romeinse geschiedenis.

TIPS OKTOBER FEST Münster 

Hier begint het oktoberfest op 26 september en duurt tot 11 oktober. Een hele grote tent aan de Albersloherweg is de locatie voor een echt Duits oktoberfest.

In Münster kun je ook naar de historische Prinzipalmarkt of naar de  Aasee om even bij te komen van het feesten. 

Je kunt hier ook overnachten in een Center Parcs huisje op park Bispinger Heide op 11 km van Münster.

Kortom mogelijkheden genoeg om eens een echt Duits bierfeest mee te maken. Ga zoals het hoort in dirndl of lederhosen en ga lekker los.

oktoberfest 2014